Verstopte gootsteen

gootsteen verstoptEen gootsteenafvoer verstopt nooit zomaar ineens. Vaak begint het met langzamer weglopen van het afwaswater en borrelende of klokkende geluiden, maar op een zeker moment gaat niets meer door de afvoer, en lijken al uw pogingen de gootsteen weer te laten leeglopen tevergeefs. Dan is het tijd om de gootsteenontstopper in te schakelen. De gootsteenontstopper zorgt er met de juiste kennis en gereedschappen voor dat uw gootsteen weer voor langere tijd goed doorloopt.

Verstoppingen in de gootsteenafvoer bevinden zich zelden op één plek in de leiding. In het algemeen betreft het een over een aantal meters volledig dichtgegroeide afvoerbuis, gevuld met een hard geworden mengsel van zeep en vet. Als u zelf met ontstoppingsmiddelen, handveren en ploppers aan de slag gaat, dan zal u met veel moeite hooguit voor zeer korte tijd succes boeken, omdat u er in geslaagd bent een klein gaatje in het dichtgegroeide traject te prikken. Uiteindelijk is het inschakelen van professionele hulp bij het ontstoppen van de keukenafvoer onvermijdelijk.

Waarom de Gootsteenontstopper?

De gootsteenontstopper is een ware specialist in het ontstoppen van gootsteenafvoeren. Een verstopte gootsteenafvoer is niet alleen de meest voorkomende vorm van rioolverstopping, het is ook de moeilijkst oplosbare verstopping, en alleen ontstoppen is dan ook niet voldoende. De gootsteenontstopper gaat als volgt te werk; eerst wordt er met de juiste diameter veer en de ontstoppingsmachine een proefboring gedaan, waarna het water in het algemeen al weer wegloopt. De meeste ontstoppingsbedrijven zijn dan klaar, maar voor de Gootsteenontstopper begint het echte werk nu pas. Nadat de gootsteenontstopper heeft bepaald welke freeskop voor uw leiding de meest geschikte is, wordt de leiding spoelend met ruim water over een grotere afstand gereinigd met de juiste diameter en soort freeskop, zodat uw gootsteen weer voor langere tijd probleemloos afvoert.

Hoe lang uw gootsteen na een bezoek van de Gootsteenontstopper goed blijft leeglopen hangt in grote mate af van wat u allemaal door de gootsteenafvoer wegspoelt, maar ook van de wijze van aanleg is bepalend voor het tempo waarin de afvoer dichtgroeit. Nadat de Gootsteenontstopper zijn werk gedaan heeft legt hij u uit waardoor uw gootsteenafvoer telkens weer verstopt raakt, en kan hij u een vrijblijvend voorstel doen voor een periodieke preventieve reinigingsbeurt van de gootsteenafvoer, zodat u er van verzekerd bent dat uw gootsteenafvoer nooit verstopt zal raken op een ongelegen moment, en u dus niet aangewezen bent op het inschakelen van dure spoeddiensten in de avond of het weekend.

Hoe u goed met uw gootsteenafvoer omgaat, en hoe u deze zelf kunt onderhouden vindt u op de pagina tips.

RioolontstoppingsbrigadeHeeft u een verstopt riool of een verstopt toilet, belt u dan met de Rioolontstoppingsbrigade