Verstopte doucheput

Een verstopte doucheput komt altijd ongelegen, maar is in de meeste gevallen vrij eenvoudig zelf op te lossen. In vrijwel alle gevallen betreft het een prop haren die in de afvoer terecht is gekomen of die zich heeft verzameld in een bocht. In tegenstelling tot de verstopping van een gootsteen betreft het geen leiding die met vet is dichtgegroeid over een grotere lengte, maar het verwijderen van een lokale prop.

Zo lang de doucheput nog enigszins doorloopt is het meestal wel mogelijk de haren te verbranden met een chemisch ontstoppingsmiddel, zoals HG duo ontstopper. Als de verstopping iets hardnekkiger is, en de afvoer vloeiend is aangelegd, kan men soms met een handveer de prop verwijderen. In het geval er in de doucheafvoer haakse bochten zijn toegepast en het water niet meer wegloopt bieden chemische ontstoppers, handveren en ploppers geen oplossing meer, en kunt u het best zo snel mogelijk contact opnemen met de specialist van De Gootsteenontstopper.

De ervaren monteur van De Gootsteenontstopper ontstopt dagelijks doucheputten in een groot gebied rond Amsterdam, en voert zijn werk uit met de meest mogelijke zorgvuldigheid, tegen een uiterst vriendelijk tarief. Als u er met onze tips en aanwijzingen niet uit komt, neem dan contact op met de specialist, en maak direct een afspraak.

Voorkomen van een verstopte doucheput is beter dan genezen

verstopte doucheputVoorkom dat uw douche niet meer doorloopt door verstopping, verwijder regelmatig het deksel van uw doucheput of syphon uit uw douchedrain, haal de haren en zeepresten weg, en zet de douchekop een tijdje op de afvoer. Op deze manier voorkomt u dat een verstopping zich kan opbouwen.

In veel nieuwbouwwoningen is de afvoerleiding van de badkamer gecombineerd met die van de keuken. Het samenkomen van vet water uit de keuken, en haren uit de badkamer in een te vlak liggende leiding in de dekvloer zorgt voor een telkens terugkerende verstopping in de afvoer, die zich laat zien in de doucheput. Indien de afvoeren in uw nieuwbouwwoning op deze manier zijn aangelegd, zijn verstoppingen een regelmatig terugkerend fenomeen. De monteur van De Gootsteenontstopper kan u een vrijblijvend voorstel doen voor een jaarlijkse reinigingsbeurt, met doorloopgarantie. Mocht zich onverhoopt tussen de reinigingsbeurten door een verstopping voordoen, dan betaalt u voor het oplossen hiervan helemaal niets.

RioolontstoppingsbrigadeHeeft u een verstopt riool of een verstopt toilet, belt u dan met de Rioolontstoppingsbrigade